Paus.

Oj vad dålig jag är på att blogga, men det är ju ingen idé att blogga om jag verkligen inte känner för det eller verkligen har nåt att skriva. Skön paus har det varit faktiskt. Förut tänkte jag att jag var tvungen att skriva inlägg titt som tätt även fast att jag vet att det inte är så många som läser. Men på sistone har jag inte känt så vilket är skönt. Dock har jag inte tagit en paus från hela bloggvärlden utan jag håller mig väl uppdaterad gällande andra bloggar.

Vem vet när jag får tillbaka lusten helt och hållet och börjar blogga som aldrig förr. Kanske aldrig eller kanske inom en snar framtid. Eller så håller jag låg profil och slänger upp nåt då och då som har varit fallet på sistone som sagt. Den som lever får se som det heter.

Nya Marabou-chokladen.

Idag fick jag en överraskning med posten! Det var den nya Marabou-chokladen Caramelized Almonds & Sea Salt. Jag hade totalt glömt bort att jag för ett bra tag sen skrivit i min adress på en sida för att få hem den gratis och testa. :)





Vad tyckte jag då? Den var inte en höjdare enligt mig.. Första tuggorna var goda men sen kom sältan fram och jag tyckte inte alls att det passade med choklad. Av dom tre Sensation-chokladerna Marabou har gjort; Toffee Walnut, Yoghurt Raspberry och denna ovan tycker jag att yoghurt-hallon var klart godast!

Någon annan som har fått hem den nya chokladen och smakat?

Hovets tårta.

Dagen till ära har jag gjort två tårtor, en "vanlig tårta" och så en Hovets tårta och den är sååå god! Jag tänkte nu dela med mig av den till er (via recept och bilder), denna underbara sockerbomb. ;)



Marängbotten
4 äggvitor
2,5 dl socker
4-5 dl puffat ris (Vårgårdaris)

Chokladkräm
1 dl kallt vatten
50 g blockchoklad
2 msk mjöl
2 äggulor
50 g margarin
1 dl florsocker

Fyllning
chokladkräm (se ovan)
1-2 dl grädde

Garnering
smält blockchoklad

Gör så här
* Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda i det puffade riset.

* Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt i två ungefär lika stora rektanglar och grädda i 150 grader ca 1 timme, längst ner.

* Blanda vatten och mjöl i en kastrullen och koka upp. Tillsätt sedan blockchokladen och låt svalna en liten stund.

* Rör margarinet och florsockret mjukt. Tillsätt vaniljsockret och rör sedan ner i krämen.

* Vispa grädden.

* Bred på chokladkrämen på ena marängbotten och bred sedan på grädde efter smak. Lägg på den andra marängbotten som lock.

* Smält blockchoklad och ringla den över tårtans överdel, hur mycket bestäms själv.

* Låt svalna en stund och sen är den färdig för att avnjutas!



Här kommer några bilder som jag tog under tiden jag gjorde tårtan.

  
 

Så här ser min tårta ut när den är färdig! Nu är det bara att vänta på att kvällens gäster ska komma så jag får hugga in på den! :D


Min 25-årsdag!

Grattis till mig på min 25-årsdag! :D

 
  

Snart är lägenheten skinande ren, alkoholen står på kylning, tårtorna är gjorda och fikabrödet är upplagt. Ska nog sätta igång med det sista så jag kan ta det lite lugnt innan det är dags att börja göra mig iordning för partykvällen.

Tårta.

Nu är det typ 5 minuter kvar tills jag fyller år!

Dagen har gått åt att städa, diska och annat som behövs inför en födelsedag med gäster. Hållt på länge och det var först nu på sena kvällen jag kunde ta tid till ena tårtan. Nu är det färdig iaf! Inte den snyggaste men den går nog i imorgon när det kommer gäster. :) Ska även hinna med att göra en till tårta imorgon förmiddag. Ska även hinna städa det sista..

Snart är det dags för sängen! Som jag har längtat! :D


Shopping.

Denna tisdag har varit otroligt tråkig! Antagligen för att jag fick "roa" mig igår då jag tvingade med Claes till Gävle och Valbo. Men det är väl värt att ha en rolig dag iaf och ha tråkigt resten. Fast på fredag blir det nog ingen tråkig dag!

Som sagt, en tripp utanför Hofors kommuns gränser blev det igår. Med mig hem fick jag ett par jeans vilket var nödvändigt men jag måste nog gå lite i dom här hemma innan jag verkligen bestämmer mig om jag ska behålla dom eller inte.

Här kommer en uttråkad halvkass kvällsbild av mig från mig.


Lördag.

Lördag idag. Lika tråkig dag som alla andra, vet inte alls vad vi ska hitta på. TRÅÅÅÅK!

Önskelista 2009.

Idag är det en vecka kvar tills jag fyller år! ;) Tänkte lägga ut min önskelista detta år också då jag la ju ut min önskelista förra året, som en liten tradion eller nåt.

* Scrubs säsong 7
* How I Met Your Mother säsong 3
* Sims 3
* Pengar
* Presentkort på Valbo Köpcentrum
* Klippning
* Ny sängstomme + madrasser
* Scrappingsaker
   - papper (cardstocking, mönstrat)
   - dekorationer (stickers, blommor, bling bling, ja allt!)
   - ProMarkers
   - stämplar (t.ex. denna)
   - tejp
   - stämpelrengöring
* Tapeter till vardagsrummet
* Utlandsresa

Det var väl typ allt jag kom på just nu. :)

8 dagar kvar.

Idag är det 8 dagar kvar till min födelsedag. Börjar bli gammal ju, snart klassas man ju inte som ungdom längre. :P Hjälp vad fort tiden går! Det var inte så längesen jag var 20 tyckte jag och om en vecka blir jag 25. Måste nog växa upp snart. ;)


RSS 2.0