Beklagar.

Beklagar min frånvaro, men jag har faktiskt inte känt nån lust att blogga på sistonen. Hoppas att ni har överseende. ;)

Hiss och diss.


- SOLEN
Otroligt skönt att det är blå himmel och skinande sol! Går det mot vår tro?

-PROMENADER
Att ta sköna promenader i solen är rena rama terapin. :)

- VÅRT GODISFÖRBUD
Kan kännas tungt till en början men det är det bästa i längden, bara att kämpa på!


- SNÖN
Kan den bara inte försvinna?! Jag är trött på all snö nu, usch..

- MELODIFESTIVALEN
Det har tappat charmen helt med alla dessa delfinaler och andra chansen.. Nej, en enda ska det vara!

- MATFÖRSLAG
Alltid samma visa; Vad ska vi äta? Jag vet inte, vad vill du ha? Jag vet inte.. Matpiller - ja tack! ;P

Godisförbud.

Claes kom med ett förslag nyss; att vi skulle ha godisförbud fram till påskafton, men lite snacks kan vi få äta på helgen om vi vill. Shit, blev min första reaktion, hur ska jag klara det?! Tur att påskafton bara är lite mer än tre veckor bort, inte världens längsta tid liksom. Lite lagom att börja med tre veckor tror jag. Om jag har riktigt tur kanske jag kan fortsätta vara utan godis efter denna prövning, hoppas verkligen det! Hoppas även att jag klarar av att fullfölja detta!

Jag kommer att sakna chokladen mest..

 

Slut på sportlov!

Äntligen är sportlovet slut! Ska bli så skönt att komma tillbaka till skolan och alla kurskamrater, få rutiner igen, få nåt att göra. Trodde aldrig att sportlovsveckan skulle ta slut. ;P

Skolan - here I come! Eller, klockan 13 iaf, då börjar vi. :)

Nöjd med mig själv!

Helt slut är jag! Nästan iaf. :P Jag har städat hela lägenheten i princip. Diskat, plockat undan, gått ut med sopor, dammsugit och dammat av lite här och var. Det hade aldrig gått så bra som det gjorde om jag inte hade haft musik, tacka vet jag min iPhone! Relativt hög volym hade jag så jag stängde ute det mesta av ljuden. ;) Nu är jag riktigt nöjd med mig själv och min insats och kan njuta av kvällen! Synd bara att jag måste laga mat också, tyvärr vet jag inte ens vad vi ska äta.. Trååååk!


Simma eller inte?

Jag funderar på om jag ska simma imorgon bitti eller inte.. Blir ju jäkligt tidigt att kliva upp men jag vet att det känns bra efteråt! Vi ska vara barnvakt i Torsåker imorgon och ska väl vara där strax före åtta så jag skulle säkerligen bli färdig i precis rätt tid för att åka ner dit. Om jag kanske orkar simma i 45 minuter blir jag färdig vid sju ungefär och då har jag en halvtimme på mig att duscha och göra mig iordning, kan ju fungera!

Tåls att tänka på iaf, om jag orkar kliva upp 05.30..


Simhallen i Hofors.

Tvätt och städ.

Jag vet inte när vi tvättade sist, i tvättstugan i föreningen alltså. Vi har den/dom senaste månaden/erna tvättat lite sporadiskt nere i Torsåker när vi har åkt ner. Men imorse hade vi fått en tid i vår tvättstuga iaf! Känns skönt att få allt tvättat på samma gång och dessutom kunna hänga upp allt i torkrum. Blir lite enklare så.

Solen skiner idag också! Hoppas bara att det håller i sig längre än igår.. Ser faktiskt ut som om att det kan bli längre idag. *Håller tummarna* Inte för att jag har nå planerat att göra ute i solskenet men allt blir så mycket trevligare med solsken, kanske jag kan poppa musik i köket och tycka att det är roligt att städa och diska till och med. ;)

Bäbiskläder.

Idag var jag ju till Valbo, som jag skrev tidigare idag, och ett av ärendena där var att köpa bäbiskläder. Alltså, jag kan gå och titta hur länge som helst på bäbisavdelningarna, mixa och matcha osv. Sååå gulliga kläder! Jag blir ju kär i nästan allt, som är rosa dvs. ;P Haha!

Detta var vad jag kom hem med idag:



Den lila bodyn med ugglorna kunde jag bara inte motstå, kärlek vid första ögonkatset nästan. ^^

*Drömmer mig bort*

Leende på läpparna.

God förmiddag världen!

Solen skiner, fatta härligt! Klev upp med ett leende på läpparna för att det var nåt konstigt ljus som sken in i lägenheten. Inte varje dag det händer inte. :)

Mina planer för dagen är att peta i mig nåt att äta, blir väl typ brunch misstänker jag, sen är det dags att duscha för att göra mig iordning då jag ska umgås med Lindalarven! :D Vi ska antagligen till Valbo för att strosa runt lite och ev. shoppa, hoppas bara att jag hittar nåt användbart. Sist av allt ska vi storhandla lite. :)

På återseende.


Pizzasallad.

Nyss så gav jag mig på att göra en egen pizzasallad, den står nu i kylen och drar sig. Hoppas att den blir god och att den smakar som på pizzeria! Jag ska smaka av den så fort den svalnat lite. Det var lite trixigt att få till smala remsor men det gick hyfsat ändå tror jag. :)

Receptet jag använde mig av var:

Ingredienser:

300-500 g vitkål
1½ msk rapsolja
2 msk ättika (12%)
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver (jag valde att bara ta oregano av dessa)
Ett par strimlor av inlagd paprika (jag valde bort paprikan)

Strimla vitkålen tunt med hjälp av t.ex. en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och häll över kokande vatten, så kålen slaknar en aning. Lägg över den i en skål (inte metall) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. Vill man ha kålen ännu mjukare kan man "dunka till den lite" med en mortel, så tränger ättikslagen in lite fortare i kålen. Ställ den kallt och servera tidigast ett par timmar senare, gärna dagen eller ett par dagar senare.



Edit: Jag smakade av så småningom och det smakade inte riktigt som jag ville.. Då hade jag i lite mer ättika och smakade av lite senare igen. Tyvärr smakade det ännu inte som jag ville och då hade jag i lite vitvinsvinäger också och då började det närma sig! Jag ska smaka imorgon igen får se hur det är då. :)

♥ 5 år ♥

Idag firar jag och Claes 5 år tillsammans! 5 år låter som en jättelång tid men när jag tänker tillbaka så vet jag inte vart åren egentligen har tagit vägen, det har gått fort. Fast 5 år är en väldigt kort tid också när jag tänker på hur många år till vi ska fira tillsammans.

Åh vad jag älskar min Claes! ♥♥♥♥♥


RSS 2.0