Limefilé.
Ikväll blir det riktigt god mat här hemma! Jag och Claes var och handlade lite för en stund sen och köpte det som fattades till den underbara måltiden. :) Min ena syster och hennes familj åt det för inte så längesen och jag fick smaka och det var åh så gott! Hoppas bara att jag lyckas lika bra. ;)
LIMEFILÉ
LIMEFILÉ
Du behöver:
* 500 g fläskfilé
* 1 tsk salt
* matfett
* 1 dl vatten
* 2 dl crème fraiche
* 2 msk kalvfond
* ½ - 1 tsk sambal oelek
* 1 tsk äkta soya
* 1 msk honung
* saft av 1 lime
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
Lägg över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
Kommentarer
Postat av: Marica Rödebäck
en del ungar är rätt smarta ;)
Postat av: Jessica
Lät riktigt gott =)
Har skrivit av receptet, tänkte pröva det nu till myshelgen med hjärtat.
Trackback