Gräsänka.

Idag åkte Claes till Sthlm och lämnar mig ensam fram till måndag eftermiddag. Känns lite konstigt faktiskt, var säkert ett år sen vi var ifrån varandra så länge. Men ja, det är bra att vara ifrån varandra ibland, längta lite och så. :)

Ikväll blev det kvällsmat och fredagsmys i Torsåker hos ena syster med familj. ♥

Sinnesrobönen.

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.
Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.
Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.
Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.

Uppskattat.

Hallongrottorna blev lyckade! Dom i klassen blev glada och tyckte att dom var goda, speciellt kakmonstret Lotta. ;) Haha! Roligt att det blev uppskattat, då blir jag glad, och blir jag glad och uppskattad kanske jag får för mig att baka och ta med till kursen fler gånger. :)

Hallongrottor.

Nu ikväll fick jag ett ryck och fick för mig att jag skulle baka småkakor, hallongrottor närmare bestämt. Sagt och gjort! 50 kakor blev det ungefär tror jag, riktiga tjockiskakor. ^^ Tyvärr tror jag att det blev liiite för mycket sylt i dom då jag hade på lite mer efter att dom varit inne i ugnen en stund.. :/ Får se hur det blir när dom har svalnat. Tanken var att jag skulle ta med dom till kursen imorgon men jag vill ju inte ta med kakor som jag inte är riktigt nöjd med, så vi får se hur det blir.


Förändring färdig.

Min förändring är färdig! Men den ska förstärkas nu i veckan. :) Vad har jag gjort nu då? Jo, jag har färgat håret! En riktig nystart med allt har det blivit! Börjat en kurs så jag kan utvecklas som människa och må bättre och bli gladare, fått en diagnos och iom den blir det livstilsförändring, klippt av mig håret och till slut färgat det! 2010 ska bli mitt år! ♥

Före:


Efter:

Som sagt, i veckan ska jag lägga i mer färg då det skiftar lite i brunt på vissa ställen.

Förändring.

Just nu håller jag på med en förändring, vad det är visar jag nog senare. ;)

♥ Avatar ♥

Åh vilken bra film! Jag vill bo där och vara en av dom. ^^


Ny frisyr!

Idag var jag och Claes till Valbo för en liten shoppingrunda. Jag fick även för mig att jag skulle klippa mig men jag velade mellan att bara toppa eller göra nåt nytt. Det blev det sistnämnda och jag ångrar mig inte en enda sekund! Stor förändring och skitsnyggt! :) Och som grädden på moset (varför säger man så egentligen??) hittade jag en långärmad tröja och en skitsnygg kortärmad kofta (139:- för båda då det var ½ REA-priset!). :D

Frisyren före:


Frisyren efter:Klädfynden:

Nalle Puh.

Underskatta inte värdet av att göra ingenting,
av att bara ströva omkring alldeles ensam,
lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

-  NALLE PUH -


Trött.

Hjälp vad trött jag är. Det tar på krafterna att gå från att sitta hemma i soffan och inte göra nåt till att gå upp tidigt och faktiskt göra nåt. Men jag gör det så gärna! Jag trivs oerhört bra på kursen och det har bara gått några dagar och jag hoppas att jag fortsätter att känna så under dom närmaste 20 veckorna. :)

Nu ska jag gå och sova tror jag, smälta alla intryck jag fått under veckan för det är ju några stycken så att säga. Imorgon är jag ledig så då ska jag och Claes unna oss en shoppingrunda i Valbo. Men innan dess ska jag ner och färga håret på min ena syster. ♥

God natt!


Hypotyreos.

Jag har alltså diagnostiserats med hypotyeros, underfunktion av sköldkörteln och jag tänkte att jag skulle försöka sammanställa lite vad det innebär (taget från olika websidor).* Sköldkörteln, som sitter på halsens framsida, producerar hormoner som påverkar nästan alla kroppens funktioner och styr ämnesomsättningen. Om sköldkörteln tillverkar för lite hormoner kan man få hypotyreos. Då får man låg ämnesomsättning och kroppen går på lågvarv.

* Hypotyreos är vanligare hos kvinnor än män. Det förekommer i alla åldrar, men oftast bland medelålders och äldre människor.

* Hypotyreos drabbar en av hundra människor.

* Symtom kan vara:
 • trötthet eller nedsatt ork
 • depression
 • koncentrationssvårigheter
 • frusenhet
 • torr hud och torrt hår
 • förstoppning
 • viktökning
 • minnessvårigheter
 • långsam hjärtrytm
 • led- och muskelsmärta
 • nedsatt fruktsamhet
 • menstruationsrubbningar, ibland rikliga menstruationer, ibland långa intervall

* Sköldkörtelhormoner är livsnödvändiga. När man har brist på dessa hormoner är det alltså nödvändigt med behandling. Genom att äta tyroxin i tablettform får man balans på ämnesomsättningen. Behandlingen är oftast livslång, och det är viktigt att man fortsätter medicineringen. Man måste också gå på regelbundna kontroller hos läkare för att kontrollera sina värden med hjälp av blodprov.Det känns rätt bra ändå, inte att jag har en sjukdom såklart men att jag har fått en diagnos och att jag får hjälp. Jag kommer dock att få äta medicin för resten av mitt liv men det kan bara bli bättre från och med nu! Jag tror att jag lättare kommer att hitta den där motivationen för att göra den livsstilsförändring som jag verkligen behöver nu när jag vet att jag är sjuk. Det finns inget ont som inte har nåt gott med sig. :)Jag och min nya bästa vän, Levaxin!
"Du och jag mot världen"Finns det några fler där ute som har Hypotyreos? Hör gärna av er och berätta er historia! :)

Sköldkörtel.

Min läkare ringde för ett tag sen, blodprovet som jag lämnade förra veckan visade att jag har en underfunktion av sköldkörteln.. Ska in till läkaren indag klockan 16.00 för att prata och sätta in behandling..

Update Freja.

Imorse när jag klev upp låg hon på soffan som vanligt, hon hoppade dock ner och gick ut i hallen bara för att kika läget eller nåt. Hon förvånade mig när hon gick in i köket och satte sig vid matskålen! Yey tänkte jag! Men nej, hon åt tyvärr inget utan gick och la sig igen..

Jag väckte Claes när jag gick så han kom upp och kunde ordna med veterinär. När jag kom fram till skolan hade jag fått SMS av honom att hon hade ätit mjukmat! Jag blev så glad! Hon hade ätit en del faktiskt, och fick behålla det. När vi hade rast då ringde jag för att höra mer och då hade hon även hoppat upp i handfatet och druckit vatten ur kranen! Hon börjar återhämta sig! :D

När jag slutade hade jag fått ett till SMS av Claes som då skrev att hon hade börjat stångas och kurras som vanligt, vår Freja är äntligen tillbaka och jag är såååå glad och tacksam att det inte var nå värre så vi var tvugna att åka in med henne!

Älskade Freja är frisk! ♥


Nervös!

Åh vad jag är nervös! Första skoldagen imorgon och jag har fjärilar i magen.. Måste leta på ett kollegieblock och nån bra penna att ta med imorgon utifall nåt måste antecknas. Borde införskaffa mig en kalender inom kort också så jag kan hålla ordning på när jag börjar och slutar om dagarna och andra viktiga saker.

Jag ska nog duscha nu så jag har en sak mindre att göra imorgon bitti då jag inte vill komma försent. Packa "skolväskan" ska jag också göra idag. :)

Nervös nervös nervös!

Update Freja.

Igår gav vi alltså henne sparris och efter en timme ungefär gav vi henne en spruta med vätskeersättning. En liten stund efter kräktes hon massor! Upp kom all vätska plus sparris men också en cm av ett silversnöre! Vad glada vi blev för det kunde ju vara det sista som skulle upp för att hon skulle må bättre! Men nej, vi hade fel såklart. Hon har inte blivit bättre för hon varken äter eller dricker självmant. Dock har hon inte kräkts nåt idag vilket är ett bra tecken. Hon har även börjat gå lite i lägenheten men hon är lååångt ifrån sig själv. Vi fortsätter att tvångsmata henne och ge henne vätskeersättningen. Imorgon ska Claes ringa till veterinären i Sandviken och försöka få en tid för nu vet vi inget mer vi kan göra själva och hon blir ju inte bättre. Finns det ingen tid där då får han jaga runt i Gävle och sen Falun isf för vi måste få henne frisk!

Stella måste ju märka att nåt är fel och så vill hon ha mer uppmärksamhet än vad hon får men tyvärr för hennes del måste vi fokusera mer på Freja just nu.. Visst försöker vi ge henne den uppmärksamhet hon vill ha men det är svårt när Freja inte mår bra..


Stella.

 
Mina små bäbisar.

Fixa naglarna.

Nu ska jag göra nåt som jag typ aldrig gjort, jag ska fila naglarna och sen måla dom. So not me I tell you! :P Men sen om det blir bra eller inte det är ju en annan femma, som sagt jag har typ aldrig försökt mig på nåt sånt förut.

Jag har plockat fram en förpackning oöppnade nagelfilar, som jag visste att jag hade gömt nånstans, och några olika nagellack, som jag också visste att jag hade gömt nånstans. Nu finns det ingen återvändo. ^^

Freja.

Vår älskade Freja mår inte så bra.. :( Det började i torsdags kväll då hon kräktes och det som kom upp var typ en halv plastkropp av en leksaksmus. Hon har tyvärr en tendens att äta upp såna och förut när hon har ätit dom så har hon kräkts upp det och sen var det bra. Nu var fallet inte så. Hon kräktes 2-3 gånger igår och idag är vi nog uppe i 6-8 gånger. Det har aldrig luktat så illa av kräksen som det gör nu heller så vi är oroliga.. Men det var först idag på tidig eftermiddag dom hon började bli slö och bara ligger.

Jag ringde till Falu Djursjukhus och berättade allt och hon trodde att det eventuellt kunde vara nåt som satt fast i tarmen. Tyvärr hade dom ingen tid idag utifall dom hade varit tvugna att öppna upp henne så hon hänvisade till Strömsholm, i Västerås! Gaah! Jag och Claes diskuterade fram och tillbaka men jag ringde dit iaf och frågade om det fanns nåt vi kunde göra här hemma ist för att behöva åka två timmar ner dit. Hon som jag pratade med tipsade att ge Freja sparris eftersom det kan kapsla in vassa saker eller vad det nu är som finns där inne (detta tips fick jag även av min syster). Dessutom skulle vi ge henne vätskeersättning och lite lite mat då och då.

Vi köpte sparris och tvingade i henne några bitar så nu väntar vi och ser om nåt händer. Jag har även kokat vätskeersättning som vi ska ge henne snart. En spruta med vätskeersättning och en spruta med mat har vi på bordet nu som vi snart ska ge henne lite av. Blir det inte bättre ikväll/inatt/imorgon bitti så måste jag ringa till Falun igen och förhoppningsvis kan dom ha tid då om jag ringer på morgonen eller förmiddagen. Vi vill ju att hon ska bli sitt gamla busiga galna Freja igen ju! Snufflan..

 
 
 


Blondin VS. Brunett

Vad tycker ni? Passar jag bäst som blondin eller brunett? Jag har beslutsångest men det lutar ändå till att jag ska lägga i den bruna färgen som jag köpte. Men ja, kul att få lite fler åsikter! :)

 

Blondin eller brunett, vad tycker ni?


Shopping.

Tänkte visa det jag köpte idag på vår väldigt trevliga shoppingtur, om nån nu är intresserad. Jag är så glad att jag slapp sitta hemma idag och göra ingenting!

Jag började med en lååång sväng inne på Panduro och detta fick jag med mig hem därifrån:


Blommor.


Tejp är oumbärligt!


Brads.


Två av varje färg, kortbotten.

Efter Panduro gick jag på jakt efter nå kläder. Jag var in på dom flesta butikerna men det var inte så mycket men jag slutade upp på KappAhl och där hittade jag en tunika som jag blev helt kär i! Claes gillade den inte alls men det struntade jag i.
Man kan ha den som tunika eller så drar man åt och
har den i midjan så det blir en bylsig tröja. Jag älskar den!

Då jag och Claes har beställt en varsin iPhone som vi hoppas kommer nästa vecka köpte vi ett varsit fodral till dom. Claes köpte ett svart och jag ett rosa, självklart!


Jag gillar att det är en diskret matt rosa färg.

Till slut avrundade jag med ett besök på H&M men inte för att köpa nå kläder utan hårfärg. Jag velade mellan om jag skulle bli mer blond eller om jag skulle bli brunett. Vad jag valde ser ni nedan.


Ljusbrun.

Nu ska jag nog slappa i soffan en stund till innan det är dags att förflytta oss till sängen. Ska bli skönt att sova sen. :)

Borlänge.

Om en halvtimme ska vi bege oss för att hämta vår bil, ska bli otroligt skönt att ha det fixat. Direkt efter att vi har hämtat bilen ska vi bege oss till Borlänge vilket vi egentligen skulle i tisdags men då möttes vi ju av den trasiga rutan. Hoppas på bättre lycka idag då! Ska bli otroligt skönt att komma hemifrån.

Glädjande besked.

Imorse fick jag ett glädjande besked, ett mycket glädjande besked! Jag sökte en kurs i december med start nu på måndag och kursen heter Hel som Människa och ges på Västerbergs folkhögskola i Storvik. Jag fick snabbt veta att jag blev antagen till kursen då i december men sen har det här med CSN dröjt.. Det stod på lappen med kursantagningen att ett förifyllt papper från CSN skulle skickas hem ca. två veckor efter att svarstalongen till skolan hade kommit in. Hittills har jag inte fått nåt sånt och ist för att invänta det förifyllda gjorde jag en ansökan om studiemedel via deras hemsida igår. Imorse när jag kollade mailen hade jag fått ett beslut om att jag blev beviljad! Tänk så snabbt och smidigt det är med internet, sånt gillar jag. :)

Nu har en tyngd släppt från mina axlar och jag kan andas ut. Jag kommer äntligen att få en inkomst samtidigt som jag får något att göra och det är inte vad som helst utan det är något som verkligen kan gynna mig och mitt välmående.

Hoppas att 2010 blir mitt bästa år på länge! ♥


Jag på nyår då jag försökte mig på att locka håret.

Försöka sova.

Nu börjar klockan bli mycket och jag borde gå och sova nu då jag ska upp tidigt. Jag kommer nog inte att kunna somna på en gång, om ens alls, eftersom Claes inte är hemma. Han kommer nog inte hem förrän om två eller tre timmar skulle jag tro. Aja, jag måste prova iaf.

God natt.

Ny ruta.

Idag var det äntligen vanlig vardag igen så jag kunde ringa om vår ena bakre sidoruta som gått sönder.. Jag ringde till Glasmästeriet imorse innan jag skulle iväg till Storvik och han skulle då höra med grossisten om dom hade sån ruta inne. Han ringde tillbaka senare på dagen och sa att det fanns sån! Så imorgon vid nio-tiden skulle dom få in rutan och jag ska lämna bilen imorgon bitti mellan 07.00 och 09.00. Jag ska försöka köra ner bilen innan åtta iaf så har dom lite tid att rengöra den så det bara är att börja montera fast rutan när leveransen kommer. Det ska bli så härligt att få det fixat så vi kan börja använda bilen igen och slippa oroa oss för att vi inte har nån ruta..

Tidsfördriv.

Kopiera texten och byt ut svaren till dina egna!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Jag ska på intervju imorgon!!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Tråkit

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Det var en bekräftelse bara

4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Jag håller på.

5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Gå på toa!

6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

Tack så mycket!

7 Vad vill du höra mest av allt?
Ja, lunch äter vi ju nu.

8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Åh vad skulle det vara?

9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Trevligt igår?

Haha, ja, vissa svar var ju roligare än andra. ^^

HC-vistelse.

Blodprovet gick bra, men jag höll på att komma försent för att bussen var sen och sen höll chauffören på med andra saker vid vissa hållplatser. Galen höll jag på att bli! Aja, jag kom dit prick 09.15 och fick då komma in. Nervös var jag med det gick över förväntan! Sen skulle hon kolla blodsockret och då är det stick i fingret som jag faktiskt tycker gör ont. Men det gick ju det också. Till slut var det blodtrycket som skulle kollas. Det har jag iiinga problem med iaf!

Blodsockret var för högt och blodtrycket likaså.. Blodtrycket togs med en digital-manschett och det gjordes två gånger, första gången då när hon berövade mig på blod och sen fick jag vila en 20-30 minuter till strax före 10.00 medan dom hade rast för att se om trycket blev bättre efter att jag tagit det lugnt ett tag. Resultatet blev sämre.. Hon tyckte inte att den digitala var riktigt tillförlitlig och hon ville inte släppa iväg mig innan en doktor hade kollat på mig så hon kilade iväg till den som hade jour och där fick jag en tid, men inte förrän 10.45. Jag fick då gå och sätta mig i väntrummet och vänta i 45-50 minuter. Doktorn kom och hon kollade också mitt tryck men med en "manuell" blodtrycksmanschett och trycket var lite lägre än innan men långt ifrån bra. Hon var då tvungen att gå och diskutera med en kollega om huruvida jag behövde medicin för det eller inte och det tog ju ett litet tag innan kollegan var ledig. Hon ville vänta och prata med min ordinarie läkare om hur det skulle göras med medicin så det får jag reda på när jag har min telefontid på tisdag.

Så ja, idag blev det 2 timmar på Hälsocentralen som kunde ha gått på ungefär 10 minuter om jag bara tagit tag i mig själv och min kropp i tid och inte låtit det gå så här långt.. :(

Blodprov.

Imorgon 09.15 ska jag infinna mig på Hälsocentralen i Storvik för att bli berövad lite blod. Jag gillar verkligen verkligen inte nålar och blir skakig och kan knappt prata. Uscha. Jag vet liksom att det egentligen inte gör ont och att det inte tar speciellt lång tid men ändå blir jag sådär. Blodprovet måste tas och jag måste bita ihop.

Då vi blev av med ena bakre sidorutan måste jag ta bussen också, inte så roligt att promenera i denna extrema kyla strax innan 08.00. Jag duschade nyss så jag skulle slippa göra det imorgon bitti och således slippa fryst hår.

Nu ska jag nog försöka varva ner för att sen kunna sova så jag förhoppningsvis kan komma upp i tid och inte missa bussen. Wish me luck.Ååh! Varför skulle jag googla på 'blodprov' och sen titta på bilderna?! Blev ju inte ett dugg nervös av det, nejnej..

Biljävel!

I slutet på förra året dog startmotorn. Billigt och bra med ny startmotor och arbetet som tillhör ska ni se.. :( Vi fick det fixat och bilen rullade på igen. Härligt!

I början av detta året, nämligen idag, kom vi ut till bilen och såg att ena sidorutan hade fått sig en smäll av nåt (med flit eller inte vet vi inte) så den var ju totaltrasig, eller ja, den var krakelerad men vi tog bort det mesta av glaset.. Billigt och bra med en ny sidoruta och arbetet som tillhör ska ni se.. Det bästa är ju då att folk slutar tidigare idag då det är röd dag imorgon så först på torsdag kan vi ringa och beställa ruta och tid för att få det fixat.. Det är även så kallt ute så vi kunde inte tejpa nån plast där rutan ska vara utan vi fick sätta dit en bit kartong som inte alls passar.. Helvetes jävla skit!

Nån som vill skänka oss en sidoruta + arbete för att få dit den??


RSS 2.0